A A A

Vizita de lucru a delegației I.P. "CSSM" la "ISSM din or.Moscova"

         În perioada 09 iulie-12 iulie curent, delegația Instituției publice ”Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării”, în scopul efectuării schimbului de experiență în domeniul metalelor prețioase și pietrelor prețioase, a efectuat vizita de lucru în or.Moscova la ”Inspecția de Stat pentru Supravegherea Marcării din or.Moscova și regiunea Moscovei” din cadrul Instituției Federale de Stat ”Camera de Marcare a Rusiei” de pe lîngă Ministerul Finanțelor al Federației Ruse.

         Delegația, condusă de Marina Margarint, director al Instituției publice ”Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării” împreună cu reprezentanții instituției - Inga Balaban, director adjunct și Alexandru Baicean, șeful laboratorului, s-au familiarizat cu structura, modul de organizare și funcționare a Instituțiilor din domeniul supravegherii marcării de stat din Federația Rusă.

         Pe parcursul vizitei reprezentanții Camerei de Marcare au avut întrevederi cu Marchin Alexandr – director al I.F.S.”Camera de Marcare a Rusiei” de pe lîngă MF al Federației Ruse, Zamîșleaev Dmitrii – director adjunct al I.F.S.”Camera de Marcare a Rusiei” de pe lîngă MF al FR, precum și cu alți reprezentanți ai instituției.

         Concomitent, grupul de lucru a vizitat Inspecția de Stat pentru Supravegherea Marcării din or.Moscova și regiunea Moscovei, a studiat procedeele de probare, de analiză a articolelor din metale prețioase, a examinat utilajul pentru testarea metalelor prețioase și instalațiile pentru marcarea articolelor din metale prețioase. Delegația a fost însoțită de Enîcheev Rustam – director adjunct al Inspecției de Stat pentru Supravegherea Marcării din or.Moscova și regiunea Moscovei și Ervleva Svetlana – șefa laboratorului din cadrul aceleiași instituții.

         Programul vizitei delegației Instituției publice ”Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării” a cuprins vizita la Almaznyy Fond din Cremlin, o subdiviziune a Vistieriei de Stat a Rusiei, unde sunt expuse colecții valoroase de pietre prețioase și pepite (aur în stare nativă) de importanță istorică și artistică, precum și o colecție de articole giuvaiere din metale prețioase și pietre prețioase unicate.

         Membrii delegației au vizitat Centrul Gemologic din cadrul ISSM din or.Moscova și regiunea Moscovei, au purtat discuții cu experții de pietre prețioase din cadrul Centrului și au făcut cunoștință cu echipamentul utilizat pentru testarea pietrelor prețioase.

         La finalul întrunirii s-a discutat despre posibilitatea de colaborare în domeniul supravegherii marcării de stat între ambele instituții, cu încheierea unui Acordului bilateral.