A A A

Platforma ”reLAWed” – un nou mecanism de prevenire a corupției

           În cadrul proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, implementat de PNUD cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei, în parteneriat cu Centrul Naţional Anticorupţie, a fost lansată platforma „reLAWed”.

         Platforma „reLAWed” reprezintă un mecanism de prevenire a corupției care vine în sprijinul cetățeanului de a-i permite să semnaleze actele normative deficiente, lacunare sau interpretabile și care la aplicare au generat sau pot genera acte de corupție, abuzuri sau ilegalități.

         Platforma poate fi accesată de la calculator sau de pe un dispozitiv mobil, prin intermediul paginii web oficiale a Centrului Național Anticorupție www.cna.md sau de pe adresa http://relawed.cna.md/.

         Aceasta oferă utilizatorilor posibilitatea de a descrie norma problematică, dar și de a propune modificări pentru actul normativ pe care l-au raportat. Toate sesizările pot fi făcute și în mod anonim, fără divulgarea datelor care să conducă la identificarea persoanei.